Degustacije

Vaši in naši novi spomini in prijateljstva

Doživite edinstvene degustacije naših vin ob spremljavi lokalne prleške kulinarike v čudovitem ambientu tradicionalne vinske kleti, uživajte v zgodbah, ki bodo odstirale našo zgodovino in naš pogled na vino in življenje.

Potopite se v vonje in okuse vin, ki smo jih zasadili in negovali z ljubeznijo, ki rastejo na mehkih s soncem obsijanih gričih slovenjegoriške zemlje, o kateri so pisali že mnogi…. “Dežela kot iz sanj”, je zapisal Franc Ksaver Meško.

Uživajte tudi v sončnih zahodih, ki so pri nas še posebno romantični. Želimo vam pričarati nove spomine, da boste začutili, da pridelujemo vina s strastjo in občutkom za naravo in človeka, vina, ki so polna življenja in da vas bo ta iskrica notranjih moči ponesla novim izzivom naproti.

Imamo tri osnovne degustacije, po želji naročnika pa pripravimo tudi personalizirana vinska in  kulinarična doživetja. Slednja priporočamo za poslovne in posebne priložnosti, za kar pa je potreben predhoden dogovor (vsaj teden dni vnaprej).

1. Degustacija AGNES:

Kot je bila mlada AGNES, ko je srečala ljubezen svojega življenja, razposajena, polna življenja in notranje moči, prav takšen je tudi značaj vin, ki smo jih vključili v to degustacijo. Degustacija AGNES vključuje 3 vina svežih letnikov, sort: RENSKI RIZLING, RUMENI MUŠKAT in SAUVIGNON. 

Cena:   15 eur/osebo

Rezerviraj si

2. Degustacija PAULUS:

PAULUS je kot trsničar vedel, kako pomembne so korenine. V smislu družine, tradicije in seveda tudi v smislu negovanja vinogradov. Z mislijo na to, ta degustacija poleg vin svežega letnika, odstira tudi bogastva, ki jih hrani naša arhivska klet.

V degustacijo so vključena 4 vina: 2 vini tekočega letnika in 2 arhivski vini, ki nista starejši od pet let

Cena: 20 eur/osebo

Rezerviraj si

3.Degustacija HERBERSTEIN

Ta degustacija je nekaj posebnega, saj kaže, kako pomembno vplivajo letniki na podobo vina, pa tudi kako zorenje v steklenicah spremeni in izpostavi njegov karakter. Za poimenovanje te degustacije smo izbrali ime predhodnikov, ki so imeli v posesti naše vinograde, kar je hkrati tudi poklon tej slavni družini, ki je pomembno zaznamovala naše kraje, njihovo podobo in zgodovino.

V degustacijo je vključenih 5 vin iste sorte in različnih letnikov v vertikalni degustaciji po dogovoru z vinarjem.

Cena:  30 – 40 eur je odvisna od starosti letnikov,  ob kateri postrežemo tudi posebne starane lokalne sire.

Rezerviraj si

Vse degustacije so vodene, ob vinih se bo razkrila roka vinarja in vinogradnika Milana Šoštariča, ki vina opazuje tudi skozi oči sommelierja.

– Vino ni rado samo, zato imamo ob degustaciji vedno ponudimo tudi narezek iz lokalno pridelanega mesa iz tünke ali domačih suhomesnatih izdelkov v kombinaciji z domačim kruhom iz krušne peči in sirom.

– V lepem vremenu je čudovito, ko obiskovalce popeljemo med vinograde, da si ogledajo naše posestvo.

-Trajanje degustacije in ogledov je 1,5 do 2 uri, degustacija Herberstein pa traja nekje pol ure dlje.

Povprasevanje in rezervacija terminov za degustacije